Ubuntu blir enda mer grafisk

ubuntu_full_logo

Mange vil vel mene at den populære Linux-distribusjonen Ubuntu har et ganske så fint og grafisk utseende ved hjelp av de visuelle effektene som man får i Compiz Fusion, men Canonical, selskapet bak Ubuntu har fortsatt store planer for sitt operativsystem når det gjelder grafikk.

For en stund tilbake kunne Canonical fortelle at de hadde leid inn grafiske designere, og at innen få år skal Ubuntu ha gått forbi Mac OSX når det gjelder grafikk og utseende.

Et steg i denne sammenhengen er å implementere grafiske notifikasjoner. Planen er da at hvis man for eksempel får en mail, eller en chat-kamerat har logget på MSN, eller hvis en CD er ferdigbrent, så vil det dukke opp grafiske notifikasjoner på skrivebordet, som så vil forminske seg til varslingsområdet. Meningen med disse varslingene er at man skal være oppdatert til en hver ting som skjer.

Canonical har planlagt å ha med dette i den kommende ubuntu-versjonen 9.04.

En fullskjerm video er tilgjengelig fra denne nettsiden.

Kilde: http://arstechnica.com

2 kommentar

  1. Jeg synes det ser ganske kult ut men skjønte ikke helt vitsen med at det ikke skal gå ann å trykke på dem. Dette blir jo ganske upraktisk med tanke på epost og messenger aplikasjoner.

  2. […] Les også: Ubuntu blir enda mer grafisk […]

Legg igjen en kommentar