Krisepakke til IKT-sektoren?

wall_street_sign1
Mens verdensøkonomien fortsatt vakler, med masseoppsigelser som resultat, holder IKT-sektoren seg ganske stabil i forhold til andre sammenlignbare yrker, ifølge David Foote fra Foote Partners LLC som driver med analyse av lønninger og ansettelsesforhold.

Mens 853 000 jobber innenfor industrien i USA forsvant, kom det 9 000 nye jobber innenfor IKT-sektoren i oktober og november, i følge Foote.

Signalene fra USA tilsier at flere hundre tusen nye jobber innenfor IKT-bransjen vil bli skapt med støtte fra statlige midler i milliardklassen. Store deler av midlene fra krisepakkene vil gå til infrastruktur som veier, broer og utvidelse av bredbåndforbindelser. Det er her IKT-sektoren kan komme inn i bildet med sin kompetanse i de forskjellige prosjektene.

Bedriftene som driver innen bygg og anlegg, vil trenge flere ulike typer IKT-kunnskap, inkludert datamaskinstøttet design (CAD) og telekommunikasjon. Selskaper som fokuserer på alternativ energi og modernisering av helsesektoren vil trolig ha behov for ekspertise innenfor bioinformatikk, datasikkerhet og programvareutvikling.

Men også innenfor finanssektoren vil det bli skapt mange nye arbeidsplasser når det gjelder IKT. Dette er på grunn av alle skandalene knyttet til finanskrisen når det gjelder oppfølging av selskaper og riktige analyser. Her kommer mest sannsynlig den amerikanske stat til å investere store summer.

I Norge etterlyser IKT-bransjen tilsvarende rettede strategier og tiltak fra regjeringen.

Kilde: Computerworld.com

Én kommentar

  1. […] Les også: Krisepakke til IKT-sektoren? […]

Legg igjen en kommentar