Den digitale arven etter Bush

bush_turkey

Arven etter George W. Bush vil ikke bare bestå av to kriger som ikke kan vinnes, men også et enormt digitalt arkiv som består av rundt 100 terabytes. Dette er en stor utfordring for det amerikanske nasjonalarkivet, The National Archives. Hvordan skal de greie å få orden på all denne informasjonen?

Som New York Times skrev denne uken, er det mange interessegrupper som er interessert i å få tatt en titt i dette arkivet. Blant disse er «The National Security Archive» og «Citizens for Responsibility and Ethics» i Washington.

Men skepsisen er stor til at The National Archives i USA kan takle denne mengden av elektronisk informasjon. Størrelsen på all informasjon er til sammenligning rundt 50 til 100 ganger så stor som hva Clinton etterlot seg.

I tillegg frykter de at informasjonen er ufullstendig. Visepresident Dick Cheney som ligger i rettstvist med begge disse gruppene, hevder å ha krav på å bestemme hvorvidt dataene er «offisielle» dokumenter eller «private». Videre er spørsmålet rundt de fem millioner e-postene som bare «forsvant» i perioden 2003-2005 uavklart.

Men den som lever får se. Det meste avgjøres nok av den neste administrasjonen og hvilken holdning de vil ha til en åpen høyteknologisk styring. Den kan jo begynne med å bruke åpne formater når det gjelder sine digitale arkiver, i motsetning til den forrige administrasjonen!

Kilde: Ars Technica

Les også: Krisepakke til IKT-sektoren?

Legg igjen en kommentar