Amazon og Netflix topper netthandelslisten

amazon_netflix

Ifølge amerikanske ForeSee Results var det kun Amazon og Netflix som scoret over 80 av 100 mulige poeng på kundetilfredshetsskalaen i undersøkelsen av 40 netthandelsbutikker. Begge to fikk en «score» på 84 poeng, hvor QVC fulgte etter med 79 poeng. Tre av «taperne» i undersøkelsen var Circuit City, Home Depot og Overstock.com.

Undersøkelsen besto av mer en 9 000 besøkende på de 40 nettstedene, hvor Amazon i flere land viser seg å sette standarden for kundetilfredshet og skape kundelojalitet. Undersøkelsen avslørte at mange av netthandelsbutikkene ikke jobber noe særlig med å bedre kundetilfredsheten.

Omsetningen på nettet begynte tregt i år for julehandelen, men mandag etter Thanksgiving 1. desember, kjent som Cyber Monday, en av dagene i året hvor det er mest omsetning på nettet, skjøt handelen fart.  Handelen sluttet med en omsetningsøkning på 15% sammenlignet med 2007.

Salget hadde nok blitt enda større hvis det ikke var for at mange nettsteder brøt sammen, blant disse var Sears, Bloomingdale og Saks Fifth Avenue.

Kilde: ComputerWorld.com

Les også: Virus-orm på digitale fotorammer fra Samsung

Legg igjen en kommentar