Microsoft tjente $1,5 milliarder på «Vista Capable» merking

vista_capable

Programvaregiganten Microsoft, satte i gang en rekke tiltak da Windows Vista kom ut på markedet for drøyt 2 år siden. Et av tiltakene var å merke de datamaskinene som fortsatt sto i butikkhyllene med «Windows Vista Capable» klistremerker. Dette betyr at man skal kunne installere en hvilken som helst utgave av Windows Vista og kunne bruke det fullt ut, uten problemer.

Men problemer har det blitt, da folk verden over har kjøpt seg en hvilken som helst utgave av Vista, for så å «installere» det på sin datamaskin, noe som da ikke har funket eller som har ødelagt datamaskinen deres.

Dette har ført til massesøksmål av Microsoft, der saksøkerne hevder at datagiganten har lurt dem til å kjøpe datamaskiner som kun er kapable med «Home Basic» versjonen av Vista, i stedet for de tre andre versjonene som har mer grafikk og funksjonalitet.

Dette vil si at Microsoft har lisensiert datamaskiner som ikke er krafige nok til å kjøre Windows Vista.

Saksøkerne har også fått inn det amerikanske økonomidepartementets (Department of Economics) ekspert Keith Leffler, til å gå gjennom regnskapet til Microsoft. Han har klart å dokumentere at datagiganten har tjent $1,505 milliarder på «Windows Vista Capable» lisenser på datamaskiner med Windows XP installert.

Kilde: The Inquirer

Én kommentar

  1. […] enn 8,9 millioner PC-er infisert Google-OS kan true Windows XP-folket vil ikke ha Windows 7 Microsoft tjente $1,5 milliarder på “Vista Capable” merking Oppsigelser og problemer i […]

Legg igjen en kommentar