Microsoft overbelastet av Windows 7 Beta-nedlastere

microsoftcom

Microsofts nettside fikk store problemer med å holde seg oppe da et enormt antall nettbrukere besøkte siden deres for å skaffe seg en lovlig kopi av Windows 7 Beta (build 7000).

Klokken 3:00 p.m, altså klokken 21:00 her i Norge (vi ligger 6 timer foran USA), var det mulig å laste ned Windows 7 Beta fra Microsoft.com. Microsofts servere ble overbelastet og mange fikk ikke lastet opp siden.

Microsoft.com hadde allerede store sidelastningsproblemer flere timer før nedlastningen ble sluppet, og viste feilmeldinger som «Connection Interrupted», «cannot display the webpage (internet Explorer)» eller bare et blankt bilde. windows_7_build_7000

Begrensningen på 2.5 millioner nedlastninger, gjør at Microsofts egen Windows 7 Beta-nedlastningsside kommer til å bli utilgjengelig når begrensningen er nådd , så her gjelder regelen «å være første mann til mølla».

Størrelsen på Windows 7 Beta ligger på 2,5-3,2GB.

Microsoft kan opplyse at utviklere som er registrert i Microsoft Developer Network (MSDN) eller TechNet, vil fortsatt ha tilgang til å laste ned Windows 7 Beta, selv om begrensningen på antall nedlastninger blir overskredet.

Windows 7 Beta (build 7000) krever en PC med 1GHz prosessor, 1GB minne, 16GB ledig harddiskplass og støtte for DX9 grafikk med 128MB minne. Dette kan imidlertid komme til å forandre seg i den endelige versjonen av Windows 7.

Kilde: Computerworld.com

Les også: Windows 7 Beta kommer i morgen!

Les også: Piratkopi av Windows 7 Beta stadig mer populær

Les også: Windows 7 Beta lekket på Internett

Pre-release av Chrome 2

chrome

Oppdateringene til Googles nettleser Chrome kommer tett. Men de jobber også parallelt med versjon 2.

En pre-beta av Chrome 2 (dvs.  en utviklerversjon) kan lastes ned via Googles utviklingsnettverk. Den viser hvordan Google ønsker at en moderne nettleser skal fungere. Det er bare fire måneder siden Google ga ut versjon 1 av Chrome.

Chrome 2 inneholder en ny versjon av Webkit, det vil si selve motoren i nettleseren. Den siste versjonen av Webkit har en håndtering av Cascading Style Sheets (CSS) med mulighet til såkalte refleksjoner og fargeskalaer på nettsider og bilder.

Google har også lagt til en ny versjon av http i neste versjon som vil forenkle for versjoner for Apple og Linux.

Google har også lagt ned mye arbeid i å kunne forstørre tekst og bilder som enkelt kan utføres via kortkommander på tastaturet, noe som vil forenkle bruken på små skjermer.

Andre nyheter er muligheten for å importere bokmerker via Google bookmarks, muligheter for å føye inn en liste over valgmuligheter i utfyllingsfelt og mer funksjonalitet i fanehåndteringen.

Du kan lese mer her…

Men når kommer Chrome for Linux og Mac?

Les også: Google «presser» Gmail-brukere fra IE over på Chrome og Firefox