Måler hvor mye CO2 et Google-søk produserer

google_sok

Fysikeren Alex Wissner-Gross, fra det anerkjente universitetet Harvard, hevder at et typisk søk i søkemotoren Google, er nok til å produsere opptil 7 gram karbondioksid, noe som tilsvarer halvparten av det å få en kjele til å koke, ifølge et intervju i nyhetsavisen The Times, London.

Dette høres kanskje ikke så veldig mye ut, men med tanke på at Google til daglig har over 200 millioner søk, så blir det en del CO2 i løpet av et år.

«Google vedlikeholder store datasentraler verden over som bruker utrolig mye strøm. Et Google-søk har definitivt en stor innflytelse på miljøet.» Fortalte Alex Wissner-Gross til The Times.

IT-bransjen produserer omtrent 2% av all karbondioksiden (CO2) i verden, eller omtrent like mye drivhusgass som flyselskaper verden over, ifølge analyseselskapet Gartner.

Google ville ikke kommentere dette utsagnet, men har hatt store kampanjer for å redusere energimengden som IT-bransjen forbruker.

Google er et av styremedlemmene i den nydannede gruppen Climate Savers Computing Initiative, som er en koalisjon som har som mål å halvere strømforbruket av databehandling i løpet av år 2010.

Kilde: CNET News

Legg igjen en kommentar