Storm i en tekanne

teapot_recycle

En rapport i London-avisen The Times søndag har skapt mye bråk. I rapporten gikk det frem at fysikeren Alex Wissner-Gross skulle ha hevdet at ett søk i Google tilsvarte 7 gram karbondioksid og at to søk tilsvarte det samme som trengs for å varme opp vannet i en tekanne.

Google dokumenterte i går at beregningene var høyst overdrevet og at ett Google-søk utgjør omtrent det samme som kroppen din forbrenner på ti sekunder.

Nå hevder Wissner-Gross at hans studium rett og slett ikke nevner Google i det hele tatt.

«Vårt arbeid har ingenting å gjøre med Google. Vårt fokus handler kun om Web generelt, og vi har funnet ut at det forbrukes gjennomsnittlig 20 milligram CO2 per sekund å besøke et nettsted.»

Så hvor fikk The Times idéen om «tekanne-statistikken» fra?

«Jeg har ikke peiling på hvor de har fått statistikken fra» sier Wissner-Gross, men forsvarer likevel at man bruker Google som eksempel i denne sammenhengen.

«Alt som er online påvirker definitivt miljøet. Det kan alle være enige om, inklusive Google», hevder Wissner-Gross.

co2_sthMen nå er det faktisk slik at selv om Wissner-Gross kritiserer The Times for å produsere artikler som «gjør det veldig enkelt å selge aviser», ser det ut til at han også har en egen interesse for oppmerksomhet. Han driver nemlig selv et nettsted, CO2stats.com, som har til hensikt «å utdanne folk på energi-effektivitet på Internett».

Og ikke nok med det: Du kan til og med få utarbeidet statistikker, opptil «bare» 99,95 dollar per måned.

Når alt kommer for en dag, kan det vise seg at hele greia dreier seg om penger…

Les også: Google tilbakeviser påstand om CO2 utslipp

Les også: Måler hvor mye CO2 et Google-søk produserer

Legg igjen en kommentar