Playstation 2 selger fortsatt best

ps2

Sonys Playstation 2 (PS2), som snart feirer 9 års jubileum, har nå solgt i over 50 millioner eksemplarer, bare i USA, og er nå den første spillkonsollen noensinne som har solgt over 140 millioner på verdensbasis.

playstation_2Da PS2 ble lansert 4. mars 2000, vakte det store overskrifter verden over.

Konkurrenten Dreamcast som hadde kommet ett år i forveien, ble skjøvet helt til siden da Sony lovet bedre grafikk, mer funksjonalitet, mulighet til å spille gamle Playstation 1-spill, og selvfølgelig at det var en innebygd DVD-spiller. PS2 var ikke bare en spillkonsoll, det var en multimedia-spiller.

dreamcast

Sega Dreamcast

Dreamcast derimot, tok aldri helt av. Dette var mye på grunn av høye produksjonskostnader og prisen på over 6000 kroner. Dreamcast måtte se seg slått av PS2, og selskapet bak konsollen, Sega, måtte til slutt sette den ut av produksjon i 2001.

Sega fortsatte imidlertid å samarbeide med Sony for å utvikle spill videre til PS2.

Da PS2 ble lansert i 2000, var DVD-spillere ekstremt dyrt. Man kunne faktisk kjøpe en PS2 mye billigere enn en DVD-spiller. Det gjorde at PS2 nærmest var umulig å finne i butikkhyllene.

Folk var villige til å betalte opptil 10.000 kroner på eBay for å få tak i en PS2.

Den innebygde DVD-spilleren gjorde ikke bare at man kunne lage spill med bedre grafikk, men den var kanskje den største bidragsyteren til å gjøre at DVD-formatet ble standardfilmformatet i husstander verden over.

Vi får nå se om Sony greier å gjenta bedriften med deres egenutviklede Blu-Ray-format med Playstation 3 (PS3).

Kilde: Ars Technica

Les også: Billigere Playstation 3?

2 kommentar

  1. Digger gode gamle ps2 jeg. Grafikken er kanskje ikke all verden, spillbarheten er ok. Skal kjøpe 3’ern når den blir litt billigere. Men det er jo pc som er best å spille på! 🙂

  2. Heh.. det er kannsje ikke så rart at PS2 ruler fremdeles..
    Når man kan få spill t 99-199 kr og PS3 eller 360 har man 500-700 forklarer jo en del..

Legg igjen en kommentar