Last ned antivirus til Windows 7 Beta

antivirus_for_windows71

Da Windows 7 Beta (build 7000) ble lagt ut for nedlasting for drøyt en uke siden av Microsoft, vakte det store overskrifter verden over, og det nye operativsystemet var på folkemunne blant mange datafreste sjeler.

Microsofts nye operativsystem har fått grei kritikk fra flere hold og ikke fullt så god kritikk fra andre, det varierer veldig. Om Windows 7 blir en slager blant forbrukere får tiden vise.

Men en ting er sikkert, heller ikke denne gangen har Microsoft klart å utvikle et virusfritt operativsystem.

Selv om Windows 7 Beta nettopp har kommet, har det likevel dukket opp antivirusprogrammer fra forskjellige kjente sikkerhetsleverandører.
Microsoft innrømmer at de over en lengre tid har gjort alt i sin makt for å overtale kjente sikkerhetsleverandører til å levere programvare for Windows 7.

Datagiganten lover videre at det vil dukke opp flere antivirusselskaper etter hvert. De tre store sikkerhetsleverandørene som har utviklet antivirusprogramvare for Windows 7 Beta, er AVG, Kaspersky og Symantec.

Last ned Windows 7 Beta (build 7000) her.

Symantec Norton 360 3.0 for Microsoft Windows 7 Beta finner du her

AVG Internet Security 8.0 for Microsoft Windows 7 Beta finner du her

Kaspersky Anti-Virus for Microsoft Windows 7 Beta finner du her

Kilde: Softpedia.com

Les også: Microsoft overbelastet av Windows 7 Beta-nedlastere

Ubuntu starter på 21,4 sekunder

800px-ubuntulogosvg

I løpet av våren vil flere Linux-distribusjoner ha en oppstartstid ned mot 20 sekunder. Både Fedora og Ubuntu 9.04 har som mål å redusere oppstartstiden for brukeren og begge er på god vei mot målet.

ubuntu 8.10 intrepid ibex

Nåværende Ubuntu 8.10

Den tredje alfa-versjonen av den kommende Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope), som skal være ferdig i april, er nå tilgjengelig for testing. Det tar kun 21,4 sekunder fra oppstartslasteren GRUB sparker i gang til du har innloggingsskjermen foran deg.

En av de viktigste faktorene til den hurtige oppstarten er det nye og superraske filsystemet, ext4, som alene korter ned oppstartstiden med 5 sekunder.

Testene på oppstartsprosessen er gjennomført med en standard Ubuntu 8.10 and 9.04 Alpha (Build 20090112.1) på to maskiner, en AMD Sempron 1.8Ghz, 80GB IDE harddisk, 512 RAM DDR og en Intel Core 2 Duo E4300, 2.2Ghz, 250GB SATA harddisk med 4GB RAM DDR2. Her er resultatene:

· Ubuntu 8.10 with EXT3 filesystem boots in 31.8 seconds (on the AMD Sempron system);
· Ubuntu 9.04 Alpha (Build 20090112.1) with EXT3 filesystem boots in 28.3 seconds (on the AMD Sempron system);
· Ubuntu 9.04 Alpha (Build 20090112.1) with EXT4 filesystem boots in 23.1 seconds (on the AMD Sempron system).

· Ubuntu 8.10 with EXT3 filesystem boots in 26.8 seconds (on the Intel Core 2 Duo system);
· Ubuntu 9.04 Alpha (Build 20090112.1) with EXT3 filesystem boots in 24.5 seconds (on the Intel Core 2 Duo system);
· Ubuntu 9.04 Alpha (Build 20090112.1) with EXT4 filesystem boots in 21.4 seconds (on the Intel Core 2 Duo system)!

Men selv med en oppstartstid ned mot 20 sekunder, finnes det fremdeles rom for ytterligere optimaliseringer. Utviklere på Intel har vist at det er mulig å korte ned oppstartstiden på en netbook til imponerende fem sekunder. Men da er en avhengig av å vite nøyaktig hvilken maskinvareplattform som operativsystemet skal kjøre på.

Kilde: Softpedia

Les også: Ubuntu blir enda mer grafisk

Praktisk kostnadsreduksjon med Gmail

Praktisk kostnadsreduksjon med Gmail

Vi i Data-avisen har sett litt nærmere på hvordan virksomheter i offentlig og privat sektor kan redusere sine kostnader ved å gå over til Googles e-postløsning, Gmail, basert på tall fra det uavhengige rådgivningsselskapet Forresters nylig publiserte rapport “Should Your e-mail Live In The Cloud? A Comparative Cost Analysis”.

Rapporten har følgende nøkkeltall:

Gjennomsnitt per måned per e-postkonto: NOK 176
GMail per måned per e-postkonto: NOK 61

I Norge har vi følgende prismodell for bruk av Gmail og tilliggende applikasjoner (Se: Google Apps)

Gmail Profesjonell utgave: NOK 270 per år; dvs. NOK 22,50 per måned
Gmail Utdanningsutgave: Gratis

Ut fra nøkkeltallene og de norske prisene kan vi utlede:

Pris Gmail Profesjonell utgave totalt med drift: NOK 61,00
Pris Gmail Profesjonell utgave: NOK 22,50
Drift* av Gmail: NOK 38,50

* Drift i denne sammenheng omfatter alle kostnader knyttet til vedlikehold av registere som opprettelse og sletting av brukere, spørsmål og klager fra brukere mm. Ved bruk av Gmail faller kostnader til servere, drift, backup, oppdatering, feilretting, spam- og malwarefiltrering, kostbare lisenser mm. bort.

Grunnen til at vi beregner hva drift av Gmail ifølge Forrester koster er at offentlige virksomheter for deler av virksomheten kan kjøre Gmail gratis. Dette gjelder den såkalte utdanningsutgaven som ifølge Google er: «Tilgjengelig for anerkjente barnehager/grunnskoler, høyskoler og universiteter som driver uten fortjeneste». For disse virksomhetene vil kostnadene bli:

Eksempel 1: 1000 brukere av utdanningsutgave (Skoler, barnehager):

I dag: 1000 brukere per år: NOK 176.000 x 12 = NOK 2.112.000
Gmail: 1000 brukere per år: NOK  38.500 x 12 = NOK   462.000
Gevinst: NOK 1.650.000

Eksempel 2: 1000 brukere i offentlig og privat sektor (Gmail Profesjonell):

I dag: 1000 brukere per år: NOK 176.000 x 12 = NOK 2.112.000
Gmail: 1000 brukere per år: NOK  61.000 x 12 = NOK   732.000
Gevinst: NOK 1.380.000

For skoler og barnehager vil en også kunne vurdere en mer radikal kostnadsreduksjon ved å fjerne alle Office-lisenser og kun bruke tjenestene som ligger i Google Apps. Disse inneholder blant annet e-post, kalender, tekstbehandling, regneark og presentasjonsverktøy.

En stor fordel med Google Apps er at brukerne kan bruke de samme verktøyene både hjemmefra og på arbeidsplassen via en nettleser. Lagring skulle heller ikke være noe problem da Google tilbyr 7.284627 GB per konto.

Data-avisen har erfaring med IKT i skolen og totalpakken til Google er etter vår mening mer enn god nok for bruk på dette nivået. Løsningen vil fungere like godt i skoler med Skole-Linux og i skoler hvor de bruker Microsoft Windows.

I barneskolen vil en slik løsning kunne dekke behovene fullt ut, mens på ungdomstrinnet og videregående skole vil løsningen trolig måtte suppleres med annen spesialprogramvare for enkelte fag.

For mindre bedrifter og oppstartsbedrifter hvor man ikke har bundet seg til leverandøravhengige forretningsløsninger, vil en kunne vurdere å bruke Google Apps alene, eventuelt supplert med andre web-applikasjoner som Salesforce.com o.l. Kostnadene knyttet til teknologi per bruker vil da bli forsvinnende små sammenlignet med etablerte bedrifter.

For større bedrifter og offentlig administrasjon vil det trolig ta lang tid før en kan benytte hele Googles løsning. Dette er ikke på grunn av at løsningen ikke er god nok, men på grunn av at altfor mange kritiske løsninger er tett integrert med spesielt Microsoft Office. I Gmail Profesjonell utgave inngår hele 25 GB lagringsplass per konto (og det kommer mer).

Til slutt vil vi legge til at Google Apps kan kjøres under egne domener og med tilgang til web-administrativt grensesnitt for alle brukere av domenene. Splitting av administrativt nettverk og skolenettverk er derfor ikke noe problem.

Kilde: Google Apps norske priser

Kilde: Google Apps kunder

Kilde: Ars Technica

Les også: Gmail: Reduser kostnadene til en tredjedel

Google-OS kan true Windows

Google-OS kan true Windows

Det er ikke sikkert at det er tradisjonell Linux eller Mac OSX som er den største trusselen for Windows i fremtiden. Kanskje er det Google som vil sørge for at Microsofts imperium faller.

I de siste månedene har det sirkulert en del rykter om at Google er i ferd med å utvikle et operativsystem for ultra-bærbare maskiner. Ryktene tok seg ytterligere opp da analyseselskapet Net Applications oppdaget at en tredjedel som arbeider for Google surfer på Internett med et totalt ukjent operativsystem.

Mistanken går ut på Google-ansatte bruker et operativsystem som er utviklet internt hos Google og at det sannsynligvis bygger på Android som er i ferd med å tas i bruk på mobiltelefoner.

Det spekuleres i at operativsystemet rettes mot markedet for ultra-bærbare maskiner. Hvis dette stemmer, vil Microsoft få ytterligere en konkurrent i dette markedet som på tross av finanskrisen fremdeles er i god vekst.

Google har tidligere overrasket med Chrome og det ville være ytterst interessant om Google kom med et operativsystem, en variant av Android, samtidig som Windows 7 lanseres.

Det er ikke spesielt vanskelig å få Android til å fungere på en netbook. Den øvelsen er allerede gjort. Det er derfor ingen tekniske grunner for at Google ikke kan gjennomføre dette.

Vi forventer imidlertid noe mer spenstig fra Google. Kanskje lanserer de en superrask ARM-basert maskin spesialbygget for Google Apps og Internett 2.0 til en vederstyggelig lav pris?

Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden 🙂

For ordens skyld legger Data-avisen til at Android er åpen kildekode, en programvareplattform og et operativsystem for mobile dingser, basert på Linux-kjernen. Android er utviklet av Google og senere the Open Handset Alliance. Dette betyr at et hvilket som helst selskap kan tilby et Windows-alternativ hvis Google ikke ønsker å ta det videre.

Kilde: PC World USA