Google-OS kan true Windows

Google-OS kan true Windows

Det er ikke sikkert at det er tradisjonell Linux eller Mac OSX som er den største trusselen for Windows i fremtiden. Kanskje er det Google som vil sørge for at Microsofts imperium faller.

I de siste månedene har det sirkulert en del rykter om at Google er i ferd med å utvikle et operativsystem for ultra-bærbare maskiner. Ryktene tok seg ytterligere opp da analyseselskapet Net Applications oppdaget at en tredjedel som arbeider for Google surfer på Internett med et totalt ukjent operativsystem.

Mistanken går ut på Google-ansatte bruker et operativsystem som er utviklet internt hos Google og at det sannsynligvis bygger på Android som er i ferd med å tas i bruk på mobiltelefoner.

Det spekuleres i at operativsystemet rettes mot markedet for ultra-bærbare maskiner. Hvis dette stemmer, vil Microsoft få ytterligere en konkurrent i dette markedet som på tross av finanskrisen fremdeles er i god vekst.

Google har tidligere overrasket med Chrome og det ville være ytterst interessant om Google kom med et operativsystem, en variant av Android, samtidig som Windows 7 lanseres.

Det er ikke spesielt vanskelig å få Android til å fungere på en netbook. Den øvelsen er allerede gjort. Det er derfor ingen tekniske grunner for at Google ikke kan gjennomføre dette.

Vi forventer imidlertid noe mer spenstig fra Google. Kanskje lanserer de en superrask ARM-basert maskin spesialbygget for Google Apps og Internett 2.0 til en vederstyggelig lav pris?

Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden 🙂

For ordens skyld legger Data-avisen til at Android er åpen kildekode, en programvareplattform og et operativsystem for mobile dingser, basert på Linux-kjernen. Android er utviklet av Google og senere the Open Handset Alliance. Dette betyr at et hvilket som helst selskap kan tilby et Windows-alternativ hvis Google ikke ønsker å ta det videre.

Kilde: PC World USA

2 kommentar

  1. Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden

    Hva ellers spår man?
    Slitsomt å lese denne avisen. Er så mange dårlige skrevne setninger. Må dessverre vende tilbake til en avis med utdannede journalister, og ikke skoleungdommer.

  2. Takk for tilbakemeldingen. Jeg har oppdatert setningen ved å legge til en «smiley».

    Du forsto innholdet i setningen, men ikke at det var ment som ironi.

    Artikkelen er ikke skrevet av en skoleungdom. Jeg befinner meg dessverre i den andre skalaen av livsløpet.

    Jeg tror for øvrig at Data-avisens artikler ikke står tilbake for det såkalte utdannede journalister presterer rent språklig, snarere tvert i mot.

    Jeg ønsker deg velkommen tilbake – når du måtte ønske det. Gjerne med flere kommentarer.

    Hilsen artikkelforfatteren.

Legg igjen en kommentar