Mer enn 8,9 millioner PC-er infisert

8-9millioner-pc-er-infisert

Windows-maskiner blir nå infisert i rekordfart av en orm som sprer seg i nettverk med lav sikkerhet og gjennom USB-minnepinner. Alle PC-er som ikke har installert de siste sikkerhetsfiksene, er utsatt.

Det ondsinnete programmet, kjent som «Conficker», «Downadup» eller «Kido», ble først oppdaget i oktober 2008.

Anti-virusselskapet F-Secure anslår at 8,9 millioner maskiner er infisert. Sikkerhetseksperter mener imidlertid at antallet infiserte maskiner kan være enda høyere og sier at brukere må beskytte seg med oppdatert anti-virusprogramvare og installere Microsofts sikkerhetslapp MS08-067.

Det nye er ikke at sikkerhetstrusselen ikke har vært kjent, men at antall infiserte maskiner øker voldsomt, og at situasjonen blir stadig verre.

«Det er veldig lenge siden at vi har hatt et verdensomspennende sikkerhetsproblem av dette omfanget», sier Graham Cluley fra anti-virusselskapet Sophos, i et intervju med BBC.

Microsoft gjorde i og for seg en god jobb med å oppdatere brukernes hjemmemaskiner, men det fortsetter å spre seg i virksomheter som har ignorert oppdateringen.

Ormen kan også spres via USB-minnepinner. Dette betyr at selv Microsofts sikkerhetslapp ikke vil være tilstrekkelig. Du må derfor også ha anti-virusprogramvare som finner og ødelegger den ondsinnete programvaren.

Brukere av Linux og Mac trenger som vanlig ikke å bekymre seg.

Kilde: BBC News

Legg igjen en kommentar