Dårlig Vista-salg rammer Microsoft

Minibærbare øker sin markedsandel

Dårlig Vista-salg rammer Microsoft

Datagiganten Microsoft har i det siste kvartalet av 2008 slitt med å selge operativsystemet Windows Vista, og salget har gått ned hele 8% sammenlignet med samme tidspunkt i 2007. Salget av Windows Vista tok aldri helt av som Microsoft hadde spådd og håpet på da det ble lansert i 2007. Folk flest ser ut til å ha gitt opp Vista.

Microsofts serveravdeling derimot, har økt omsetningen med hele 15%. Dette kommer ganske godt med for å gjøre opp for folkets avvisning av Windows Vista. Windows Server 2008 har blitt ganske godt tatt i mot av bedrifter og offentlige virksomheter.

Windows Client Groups totale omsetning endte 31. desember 2008 på rundt 3,98 milliarder dollar.

Mye av grunnen til at Microsoft ikke får til noe særlig salg av Windows Vista, er fordi operativsystemet ikke går rundt på de billige minibærbare PC’ene, også kalt «Netbook». På det markedet er det Linux og Windows XP som dominerer.

De såkalte netbookene har blitt veldig populære den siste tiden, noe som gjør at Microsoft ikke tjener spesielt mye penger. Dette skyldes at netbookene ofte leveres med Linux i stedet for Windows XP. Microsoft har måttet tilpasse prisen på Windows XP for i det hele tatt å kunne konkurrere med Linux-distribusjonene som er gratis og mer effektive på maskiner med lav ytelse. Microsoft tjener også mye mindre penger på salg av Windows XP enn de ville å ha gjort på Windows Vista.

Tidligere denne uken kunne Microsoft fortelle at de vil si opp 5000 ansatte, 1400 av dem mistet jobben sin i går.

Så får vi se om forbrukere er like ivrige etter å kjøpe Windows 7 når den kommer, som det folk var da Windows XP kom.

Kilde: Computerworld.com

Les også:

Mer enn 8,9 millioner PC-er infisert
Google-OS kan true Windows
XP-folket vil ikke ha Windows 7
Microsoft tjente $1,5 milliarder på «Vista Capable» merking
Oppsigelser og problemer i Microsoft?